מטרת הבלוג הנוכחי היא שתצאו עם מסקנות פשוטות, שנלמדו מתוך ליווי לקוחותינו לאורך השנים. מסקנות אשר יכולות לחסוך לכם עשרות אלפי שקלים בעלויות החתונה, או אירועים אחרים.

הדבר החשוב ביותר: מספר מנות להתחייבות סופית  

פה טמון הכסף הגדול שבעלי האולם עושים על חשבונכם, ולכן חשוב לעשות את זה נכון:
בהתחלה, כדאי תמיד להתחייב על כמות הקטנה בכ- 40% 30% מכמות המוזמנים הראשונית שברשותכם. מכיוון, שלהגדיל את כמות המוזמנים ניתן תמיד (אחרי תהליך אישורי ההגעה ומסירת ההתחייבות הסופית לאולם,  5 ימים לפני החתונה).  מנגד, לא תוכלו להוריד את כמות האורחים אם התחייבתם מראש !
לדוגמא, אם תתחייבו על 400  מוזמנים מראש עם האולם והגיעו רק 300 - הפסדתם 100 מנות, שווי של עשרות אלפי שקלים.
כמו-כן, בדקו איך האולם שלכם מחשב את תשלום המנות (עבור שולחן/כיסא, או משתתף),  אל תסמכו על מנהל האירוע מטעם האולם! בקשו מבן משפחה או חבר קרוב, שיספרו את כמות השולחנות,  כמות האנשים בכל שולחן. בסיום החתונה, בדקו את הנתונים לפיהם האולם מחייב בהשוואה לנתונים שלכם.

כדאי לשקול שימוש בחברת אישורי הגעה והושבה

חברת אישורי הגעה והושבה לחתונה תעשה עבורכם את העבודה הקשה, והיתרונות:
 1) סדר ואירגון - כל אורח שיגיע ידע בדיוק את מספר השולחן  בו אמור לשבת.
 2חיסכון בכסף על-ידי הקטנת השימוש בשולחנות רזרבה למינימום- אורחים שיגיעו בהפתעה יקבלו הכוונה  על-ידי צוות דיילות ומנהל ההושבה, שינחו אותם לשבת תחילה במקומות הפנויים, לפני השימוש ברזרבה.
זכרו- כששיטת החיוב היא על-פי שולחן, מספיק שיושיבו בן אדם אחד או שניים בשולחן הרזרבה, כדי שיחייבו אתכם על כל המקומות. והתוצאה, הגדלת החיוב באלפי שקלים!
 3) אינדקיציה אובייקטיבית, ללא משוא פנים, לכמות המגיעים.
מנסיוננו, החיסכון שתשיגו באמצעות שימוש בחברה מגיע לאלפי שקלים ! 

שווה להתמקח על המועד האחרון להתחייבות על מספר האורחים! 

רצוי לבקש מועד של 5 ימים לפני הארוע או פחות. ככל שעושים את אישורי הגעה קרוב יותר למועד החתונה, אישורי ההגעה וסידורי ההושבה יהיה מדוייקים יותר, והחיסכון עשוי לנוע בין אלפי ש"ח לעשרות אלפי ש"ח. 
התנהלות מול אולמות אירועים

מנות עודפות

כדאי לכלול בחוזה סעיף המאפשר לקחת הביית האת המנות העודפות,  אם יהיו. שילמתם כסף רב, ואתם ראוים לכך.

אלכוהול

במידה שאתה קונים את האלכוהול באופן עצמאי, ולא שוכרים את שירותי הבר של האולם, כדאי לנהל רישום. תרשמו לעצמכם את כמות האלכוהול שהבאתם מכל סוג, וסמנו את הבקבוקים במדבקה משלכם. בסיום הארוע, בקשו מהעולם את כל הבקבוקים, כולל הריקים. כך, תוכלו לוודא שקיבלתם את כולם. 
מחיר האלכוהול הוא חלק ניכר מעלויות האירוע, ובחתונות הוא עשוי לנוע בין אלפי לעשרות אלפי שקלים. אל תתנו לאולם להרוויח על חשבונכם, דרשו את חלקכם.

אפשרות ביטול חוזה עם האולם

וודאו שיש לכם בהסכם סעיף המאפשר ביטול וקובע כמה זמן לפני החתונה תוכלו לבטל את ההסכם ועדיין קבל את המקדמה. בררו גם אם יש עלות ביטול.

צורת תשלום לאולם

לא מומלץ לשלם מראש לאולם. עם אולמות וגני אירועים שיבקשו מקדמה, כדאי להתמקח על סכוםפ המקדמה. לגיטימי לשלם עד 10% מהסכום הכולל, ולקבל אורכה נוחה לתשלום. כמה ימים לאחר החתונה, למשל, תוכלו לשלם בנוחות מכספי המתנות.

רשיון עסק

מומלץ התרחק כמו מאש מאולם ללא רשיון עסק. חתמו על החוזה רק אחרי שהציגו בפניכם רשיון עסק.
מדובר בנושא חשוב מאין כמוהו. מספיק שלפני החתונה תיערך ביקורת במקום על-ידי המשטרה, כיבוי אש, או משרד התברואה,  ויסגרו את האולם, כדי שתמצאו את עצמכם בבעיה רצינית:  הפסדתם את המקדמה,  ולכו תחפשו מקום טוב בזמן כל כך קצר, בייחוד בעונות החתונות.

ההגברה והתאורה באולם

בשנים האחרונות אולמות האירועים מצאו דרך נוספת להרוויח אלפי שקלים על - חשבוננו. 
כדאי ורצוי להתמקח איתם בנושא זה ולהוריד את המחיר משמעותית בסעיף זה.

נקיון ואבטחה

חשוב לבדוק באולם איך שומרים על הנקיון:  כמות המנקים באולם, מידת הנקיון באולם ובחדרי השירותים. חשוב לבדוק גם כמה מאבטחים יש באולם בפועל, בהשוואהלתקן לפי כמות האורחים. חשוב לוודא שהמאבטחים עברו הכשרה ראויה ויהיו חמושים. 

רמקולים ורעש

אם באזור החופה יש מזרקות ומפלים רועשים,  רצוי מראשלהגיד למנהל האירוע  לסגור אותם, כך שלא יפריעו בשלב החופה והקידושין.
חשוב מאוד לומר למנהל האירוע לא לפתוח רמקולים הממוקמים מחוץ לרחבת הריקודים, ליד שולחנות האורחים. הפעלתם עלולה לגרום עוגמת נפש רבה לאורחים המבוגרים, הרוצים לנהל שיחות. 

הטיפים לצוות המלצרים ולרב

נהוג לקבוע באופן עצמאי את סכום הטיפים למלצרים בחתונות. אל תיתנו לאף אחד לקבוע עבורכם מראש כמה לתת.
נהוג לשלם לרב אחרי החופה. לא חובה לתת טיפ בנפרד לעוזר שהרב הביא אותו ביוזמתו. תשלום הטיפ לרב, בגובה שבין 1000 עד 1500 ש"ח, מכסה גם את חלק העוזר.

עיצוב החופה והשולחנות באולם

שימו לב מה האולם מספק ללא תוספת תשלום בתחום עיצוב האולם, סידור השולחנות ועיצוב החופה. הכסף הגדול שעושים עליכם בעלי האולמות טמון גם פה! 
רצוי להתמקח  עם הבעלים, ותמיד לדרוש יותר ממה שקיבלתם. לפעמיים זה מצליח אז למה לא לנסות (:

כמות מלצרים פר שולחן

יש לוודא שמוקצים מספיק מלצרים לכל שולחן/מספר שולחנות ולכלול זאת בחוזה.  
זאת, כדי שהשירות יהיה מספיק מקצועי ויעיל, והאורחים יצאו בתחושה טובה.

בחירת מנות להגשה

כדאי לבקש טעימות לפני שאתם בוחרים את המנות שיוגשו לאורחים ומציינים זאת בחוזה עם בעל האולם. מרבית גני האירועים והאולמות  יציעו לכם מפגש טעימות באולם מיוזמתם, אך אם לא הציעו- דרשו זאת ! 
כדאי להגיע להגיע למפגש הטעימות עם המשפחה הקרובה משני הצדדים. ככה תבחרו ביחד את המנות הרצוית שיגישו  לאורחים שלכם.
רצוי גם לבדוק מנות אלטרנטיביות לאורחים שומרי מסורת "כשרות בדץ", ועבור טבעונים וצמחונים מבין האורחים.